top of page

Kuidas planeerida pidu?

Kui sinu sõbranna on ootamas last ja tahad teda üllatada beebipeoga või kui su sõbrad on kihlunud ning neile tuleks korraldada tüdrukuteõhtu ja poissmeestepidu, siis on aeg asuda tegutsema! Kust aga peo korraldamise puhul alustada?


Peokorraldus


Kui peo eesmärk on selge, siis selgita välja, kui suure seltskonnaga pead pidu organiseerides arvestama. Tee nimekiri, kes võiksid peol olla, saada kutsed ning selgita välja, kas inimene kindlasti osaleb või mitte. Maybedega arvestamine teeb asja keeruliseks, seega seda olukorda väldi.


Siis kui osalejad on teada, uuri, mis summaga nad on valmis peo heasse toimimisse panustama. On oluline, et summa mahuks kõikide eelarvesse, sest peamine on, et lähedased kohale tuleksid, mitte osalustasu pärast tulemata jätaks.


Sama oluline, kui osalustasu väljaselgitamine, on leida kuupäev, mis sobib kõigile või suuremale osale külalistest. Selle väljaselgitamiseks on hea teha küsitlus, kus on piisavalt palju erinevad kuupäevi. Rõhuta, et märgitaks ära kõik kuupäevad, millal osaleda on võimalik, mitte vaid kõige paremini sobivad kuupäevad. Muul juhul võib suurema seltskonnaga ühise aja leidmine pea võimatuks osutuda.


Üldiselt räägitakse peo toimumisajast, kui ajast, mil pidu algab. Oluline on aga ka see, mis kell pidu läbi saab ehk et määra peo lõpuaeg. Seda eriti juhul, kui korraldad pidu rasedale, kes kiiremini ära väsib või pereinimesele, kelle lähedased tahaksid kindlasti ka enda aja paremaks planeerimiseks osata arvestada, kui kaua ema, isa või kaaslane ära on.


Et kogu korraldusega kaasnev pinge ei langeks ühe inimese õlule, siis jaga ära vastutusalad! Näiteks üks inimene, kes ostab söögid ja katab laua, teine kes viib läbi meelelahutusprogrammi, kolmas, kes dekoreerib jne. Ülesandeid ühe peo jaoks võib olla oi-kui-palju. Ka otsus võtta appi peokorraldaja peaks tulema ühiselt.


Isegi, kui peo korraldamine jääb tellitud professionaali või vaid näiteks sinu enda kanda, siis anna ka teistele võimalus panustamiseks. Küsi kõikide ideid peo korraldamise algusfaasis. Nii on antud kõikidele võimalus ja hilisem võimalik kritiseerimine ei ole asjakohane, kui just ei toimitud kellegi arvamusele risti vastupidi.


Ideed olemas, vastutusalad jaotatud ning peo aeg ja osalustasu kinnitatud, siis leia peo pidamiseks koht. Kui on soov pidada pidu avalikus kohas, siis kindlasti tee reserveering ning uuri, kas sedalaadi peo läbiviimine on seal lubatud ning kas olemas on kõik tingimused, mida vajate. Kui pidu on plaanis teha kodustes tingimustes, mis on hästi tavaline beebipidude puhul, siis räägi plaanid läbi peokangelase elukaaslasega.


Kaunista peokoht ja tekita fotosein, sest dekoreeritud ruum loob meeleolu ja nii saavad kõik endale piltide näol ägedaid mälestusi.


Planeeri tegevused, nii et erinevatest seltskondadest inimesed saaksid omavahel tutvuda ja lõbusalt aega veeta.


Alati on äge, kui peol on temaatika. Mõtle välja, mis võiks olla sinu peo stiil ja hoia seda joont läbivalt erinevatel detailidel.


Pane kõik kirja! Pane kirja, mis on tehtud, mis on vaja teha, ajakava, osalejate nimekiri, kontaktisikud ja absoluutselt kõik, mis on oluline, et info oleks üheskoos. Loomulikult jaga peo kokkuvõtet ka kõikide teistega.


Ole valmis ootamatusteks ning tee plaan B. Loomulikult tahad sa pidu sellisel kujul nagu oled seda planeerinud, kuid alati võib ette tulla ootamatusi. Näiteks, kui inimene, kellele pidu oragniseerid haigestub. On hea, kui on tehtud kokkulepped, et broneeringuid saab teise kuupäeva peale tõsta. Või kui sul on kavas tegevusi, mis on sõltuvad ilmast ning see veab alt. Siis võiksid ette võtta tegevuse, mida saab teha siseruumis.


Peo planeerimise detailidega saaks minna veelgi täpsemaks, kuid laias laastus on need asjad, mida silmas pidada, kui planeerid pidu.

Kui seda kõike tundub liiga palju, siis on alati võimalus pöörduda peokorraldaja poole!



Recent Posts

See All
bottom of page